Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Bästa elscootern för barn

Har ni funderingar på att skaffa elscooter till barn? Då har jag några tips du bör läsa först. Vi som är tävlingsförare vet hur viktigt det är med säkerheten och det är också där jag kommer att lägga mitt fokus när jag delar mina tips. Letar du efter bästa produkterna för elscooter klicka här. Då får du tips på bra elscootrar till bra pris. 

Den bästa elscootern för barn är den de inte skadar sig på och nedan kan du läsa mer om de saker du bör ha koll på när du väljer fordon. 

Tre bra råd

Det första du bör ta i beaktande är ditt barns mognad. Är han eller hon redo att färdas snabbt på en cykel nära trafiken? Har de rätt konsekvenstänk? Känner du dig trygg med att ditt barn kan hantera en elscooter så kolla på följande:

  • E-märkning är en garanti för att produkten är testad och säker. Det finns fall där billiga elscootrar utan rätt märkning har börjat brinna. Det vill vi inte!
  • Större hjul ger enklare styrning. Framför allt så är de mer förlåtande om man kör på en sten eller något. Små hjul är lättare att vurpa med.
  • Hastigheten bör inte vara för snabb. Även om ditt barn vill kunna susa fram i 25-30 km/h så är det inte lämpligt. De kan skada sig själva, men även andra. 

Testa gärna att åka på en elscooter själv innan du köper en elscooter för barn. Då vet du sen hur de känns att köra och vad du ska lära barnen. 

20 Aug 2022