Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Dags byta ut garageporten?

Är det så att din garageport börjar bli sliten? Eller har du köpt ny bil som är lite högre och bredare och det har kommit att bli trångt att köra in och ut ur garaget? Då kan det vara läge att göra ett byte till takskjutport. Fördelen med att välja en takskjutport är just att du kan då bredda öppningen du har, med 10-20 cm! Om du är händig så kan du byta på egen hand, men det går även att anlita en expert, så att det blir gjort på rätt sätt. 

Byt ut vipporten

Är det så att du har ett äldre garage med en port av typen vipport, så är det definitivt bra att byta ut den! Det innan den går sönder. Dessa gamla portar kallas giljotin, av en anledning, det att de kan bli riktigt farliga när de blir gamla. Det är bättre att välja en nyare modell av takskjutport, med en motor, som inte kan klappa igen på egen hand och skada dig, eller bilen.

En ny port, som du styr automatiskt, den gör det även bekvämare för din del. Du behöver sällan eller aldrig kliva ur bilen för att öppna upp eller stänga porten. Riktigt skönt om det regnar eller snöar ute!

En annan fördel att byta port är att gamla portar läcker värme = kostar mer. Ny port är mer ekonomiskt. Sen är det ju alltid snyggare med en hel, ny port till garaget med!

8 Aug 2021