Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Dags för halkbanan?

Jag har ju tidigare varit inne på detta att det är ett måste att göra obligatoriska moment då man är på g att ta körkort. Risktvåan, eller halkbanan är ett av dessa moment. Även om det är obligatoriskt, så är det som så att det är inte något du direkt kommer att faila så att säga. Grejen med halkbana är just att du ska göra fel så att du märker vad som händer om du bromsar för hårt på is till exempel. Du kan boka halkbana i Stockholm när du är säker på din körning för övrigt. Eller så gör din trafikklärare det då han eller hon anser att du är redo.

Vad gör man på halkbanan?

Olika halkbanor har lite olika moment eller ordning på dem, men det mesta är det samma. En del valfria moment, som att testa att sitta i en bil upp och ner kan finnas. Ute på halkbanan är det ofta du själv i en bil och du har då kontakt med billäraren i radio. Det så att han eller hon kan tala om vad du ska göra. 

Bland annat är det olika moment på is du ska testa på att göra så som köra slalom mellan konmer, göra olika bromsövningar, svänga i hala kurvor, göra undanmanövers och väja för hinder. 

Halkbanan är ett kul moment men även grymt viktigt. Det är ju bra att lära sig hur bilen fungerar då det är halt ute. 

9 Feb 2021