Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Har du rätt bilförsäkring?

Det är inte ofta man ser en gammal fin Volvo ute på vägarna längre, men de som finns är ofta i bra skick. Kör man en bil man är väldigt rädd om så gäller det att man har rätt försäkring och jag har kollat lite på vad man ska tänka på egentligen. Bilförsäkringar kan vara lite lurigare än till exempel reseförsäkringar som ofta ingår när man använder ett kreditkort eller bensinkort (läs mer hos Crediwizz.com). 

Så vilken bilförsäkring ska man ha? Jag har kollat lite. 

Hel- eller halvförsäkring?

Det är egentligen mellan dessa två man ska välja. En halvförsäkring täcker skador på medtrafikanter om du råkar krocka med någon. Den täcker även saker som glaskross vid stenskott, om man kör på ett djur eller liknande. Däremot så får du ingenting om det är du som är orsaken till skadan. 

Helförsäkringen är mer heltäckande och för de som kör veteranbilar så är detta det bästa valet. Det är dock inte alla försäkringsbolag som vill försäkra en gammal bil på det viset så det lönar sig att fråga runt mellan de olika bolagen 

Om du inte ska köra bilen utan den bara står i garaget så finns det speciella försäkringar just för detta ändamål. Den ger ersättning vid saker som brand, inbrott eller stöld. Däremot får du inget om du råkar tappa mutterknacken i motorhuven ... Det finns rätt många olika bolag som erbjuder försäkringar för bilar så be om prisuppgifter hos ett par av dem innan du bestämmer dig. 

26 Jan 2021