Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Hur mår Michael Schumacher?

Vi är många inom racingvärlden som undrar hur Michael Schumacher egentligen mår. Kommer vi få se honom återgå till ett normalt liv? Kommer han att dyka upp i en elrullstol med sitt härliga leende eller kommer hans familj att hålla honom gömd resten av hans liv? 

En skidolycka

Man tror ju att en racingstjärna skulle bli skadad inom sin egen sport men i Michaels fall så handlade det om en svår skidolycka i Méribel år 2013 och sedan dess har vi knappt fått reda på något alls om hur han mår. Inte för att vi har någon rätt att kräva att få reda på något men han var (och är fortfarande) en hjälte för många av oss som tävlar inom motorsport. 

Vi vet väldigt lite

Det enda vi har fått reda på är att han blev försatt i koma för att minska trycket på en skallskada och det finns uppgifter om att han har genomgått en operation för att återbilda och förnya hans centrala nervsystem. Den informationen ger oss hopp om att han en dag kan gå, om inte på egen hand så med hjälpmedel för att gå som rollatorer eller liknande. Vi ber bara att det ska lyckas och hans liv blir någorlunda drägligt. För även om han aldrig med kommer att kunna tävla i F1 så vore det helt fantastiskt att få se honom dyka upp som åskådare eller som stöd för sin bror som också tävlar i motorsport. 

9 Nov 2020