Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Måste man försäkra bilen?

Så fort du blir ägare till en bil, så måste du som minst teckna det som heter trafikförsäkring. Dock är det inte ett måste att ha en helförsäkring eeller halvförsäkring. Dock kan det vara en trygghet att ha något av det. Om du vill, jämför bilförsäkring på försäkrio. En trafikförsäkring är alltså obligatorisk att ha. Den eersätter personskador och en del sakskador. Om försäkringen ska ersätta skador på din egen bil behövs en halvförsäkring eller helförsäkring. Den enda gången du inte behöver ha en försäkring är om du har en bil som är avställd. 

Varför försäkra bilen?

Det finns många goda skäl att ha en helförsäkring eller en halvförsäkring på bilen. Det är ju ett skydd fall bilen råkat ut för något så att du slipper stå där med hela kostnden själv att laga den eller att köpa en helt ny. 

En halvförsäkring brukar oftast innehålla trafik-, stöld-, brand-, glas-, allrisk-, maskin-, räddnings- och rättsskyddsförsäkring. En helförsäkring består av både halvförsäkring och vagnskadeförsäkring. Vagnskadeförsäkringen betalar skador på din egen bil till exempel vid en trafikolycka eller skadegörelse.

En del bolag erbjuder även större försäkringar som det ingår mer skydd i som är utöver det de andra skyddar.

Så det är rätt bra att ha någon form av försäkring. Du kan som sagt jämföra olika bolag mot varandra. Det för att hitta rätt försäkring för din bil som är till rätt pris för just din plånbok samt har bra villkor.

 

24 May 2021