Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Paus från racing på en Stålhästen Prima

Även när man inte sitter bakom ratten och hör en motor rusa, bensinångorna sticker i näsan och en doft av bränt gummi smyger sig så vill man inte vara utan motor. Det är också därför jag brukar ta en liten paus från racingen, på en Stålhästen elcykel. Då har man ju en motor ändå, och det är ju en helt underbar känsla att dra på gasen lite och känna hur cykeln drar iväg utan att man måste trampa på pedalerna. 

Packa matsäcken och dra iväg

Nu när vintern har släppt sitt grepp i stora delar av landet så är man allt sugen på att packa en korg med lite mat och dryck och dra iväg en tur på sin Prima. Jag brukar ha med mig lite bröd, kyckling och potatissallad och det bästa med att cykla är att man kan ta sig ett glas vin ute i naturen också. Ligga på en filt i en gräsklädd slänt och blicka ut är en makalös upplevelse. Och att göra det med hjälp av en cykel går knappt att beskriva. 

Men om batteriet tar slut tänker du kanske? Ja, det gör faktiskt inget alls. Då har jag ju två val. Antingen så kan jag stanna någonstans där det finns ett eluttag och ladda cykeln medan jag gör något annat. Eller så trampar jag hem, det är det som är så skönt med en elcykel - man har alltid en valmöjlighet. Inte som när man har soppatorsk, då får man tanka. Punkt slut. 

28 Feb 2021