Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Rätt smart att ha en dragkrok

Det är inte fel att ha en dragkrok på bilen! Dock är det ju så att idag är det inte alla bilar som har det. Som tur är så går det att montera på en om man vill. Grejen är ju att det är bra att ha en sådan, i fall om att du behöver dra något. Det är ju ett måste att ha en dragkrok så snart du ska dra en kärra, ett släp, en husvagn eller hästsläp till exempel. Det kan vara rätt krångligt att annars få tag på en vän att låna en bil med drag på, om du saknar en. Då är det rätt smart att se till att skaffa en till din egen bil.

Tänk på att du måste göra ny besiktning

Om du sätter på en dragkrok på din bil, så är det som så att du då måste åka och göra en ny besiktning av din bil. Det du ska göra då är en så kallad begränsad registreringsbesiktning (undantag) inom en månad. Monteringsanvisningen ska tas med! Samma sak gäller om det är så att du har en dragkrok som du tar bort.

Smart kunna dra vad du vill

Det är rätt skönt att kunna dra vad du vill med din bil, så länge det är rätt vikt så att säga. Så saknar du en dragkrok idag, se till att köpa och montera en! Du kan även få hjälp med att montera den så det blir gjort på rätt sätt.

5 Aug 2021