Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Så tvättar du bilen för hand

Ingenting får din bil att se bättre ut än en bra tvätt. Det är ett kritiskt steg att ta om du ska sälja din begagnade bil, men även om du inte ska det, så är det viktigt för gott underhåll och för att hjälpa dig att njuta av din körning. Den bästa biltvätten kan skepå din uppfart med en slang, lite tvål, rengöringsvantar och svampar och trasor och några hinkar med vatten. Du kan även välja att lämna in den hos BilCleaniken i Malmö om du inte vill tvätta på egen hand.

Börja med hjulen

Använd en slang med munstycke som ger ett bra vattentryck för att skölja av bilens hjul. Hjulen innehåller mest smuts och skräp så du vill rengöra dem först.

Skölj runt hjulhusen, samt underredet för att få bort bromsdamm, smuts och för att rensa bort eventuellt kvarvarande vägsalt från vintern.

Rengör hjulen med ett rengöringsmedel som är gjort för däck.

När du är klar med vart och ett av dina hjul, lägg vanten eller sämskskinnet åt sidan – du vill inte använda dessa på resten av bilen, för di riskerar att överföra all däcksmuts och skräp till din bil och repa lacken.

Tvätta bilen

Skölj av hela bilen med vatten. Förbered två hinkar med vatten – en utan tvål och en med biltvål. Använd en rengöringslösning som är specifik för bilar då det ger bäst resultat. När du fyller hinkarna, följ instruktionerna på rengöringsmedlet så att du använder rätt mängd lösning. Du kommer att använda den tvåliga hinken för att löddra upp en vante eller svamp med och använda för tvättningen.

Arbeta dig neråt när du tvättar och skölj sedan av hela bilen. Sedan kan det även vara värt att torka den torr!

14 Dec 2022