Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Saker att tänka på då du ska flytta

En flytt kommer med en massa olika måsten och då kan det vara skönt att läsa tips om flyttstädning och andra flyttjänster. För det är ju så, att antingen gör du allt själv, eller så anlitar du flytthjälp så väl som flyttstädning.

Flytta på egen hand

Om du känner att du vill göra din flytt helt på egen hand, utan att anlita ett företag, så går det så klart bra. Det du måste ha då, är gott om tid, samt ett gäng med vänner som kan hjälpa dig. Du bör boka en flyttbil eller en kärra av något slag som kan användas för att köra lådor och möbler. Se till att boka in den i tid, samt även be vännerna om hjälp i god tid. Tänk även på att kanske erbjuda dina vänner mat under flyttdagen. 

Flytta med flyttfirma

Fördelen med att anlita en flyttfirma, är ju att du slipper bära själv. Ofta är det rätt tungt att flytta och överlåter man det till proffs, som är vana, så går det snabbare. En del flyttfirmor erbjuder även så att de kan packa åt dig, samt göra flyttstädningen efteråt. 

Flyttstädningen

En flyttstädning är något du måste göra efter du har flyttat. Även här kan du välja att göra det på egen hand eller anlita en städfirma att göra det åt dig. Om du gör det själv, se till att ha gott om tid, det tar alltid längre tid än vad du tror, samt städa efter en checklista.

Inför flytten

Innan du packar, rensa ut saker du inte vill ha kvar. Trasiga saker slänger du, annat kan du ge bort eller försöka sälja. Se även till att ha många kartonger att packa i. Se till att märka upp alla kartonger med vad du lägger i dem. Då kan du ställa dem rätt i nya bostaden direkt och det är bra mycket enklare att packa upp och komma i ordning på ditt nya ställe. 

Glöm inte att du ska ändra din adress, samt även flytta eller byta abonnemang och avtal. Det gäller el, telefon, bredband och försäkringar. Så missa inte att se över detta.

26 Sep 2020