Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Tips inför din flyttstädning

En flyttstädning är ett måste då du flyttar. Det är ju så att du ska lämna bostaden i ett bra skick. Du kan göra flyttstädningen på egen hand, eller så kan du anlita flyttstädning Malmö via en städfirma. Det kan vara fördel att anlita en städfirma, för då vet du att det blir gjort på rätt sätt samt att du själv slipper lägga tid eller energi på det. Sedan får du ju faktiskt göra RUT-avdrag för tjänsten. 

Förbered flyttstädningen

Om du anlitar en städfirma för en flyttstädning Malmö då är det en del saker du ändå bör se till att göra. Bland annat ska hela bostaden vara tömd. Du ska ha flyttat ut dina lådor och möbler, samt tömt ut alla skåp så väl som tömt förråd, vind, källare, garage, balkong och även trädgården.

Flyttstädningen ska ske efter att flyttlasset har gått, men inom 2-5 dagar innan nycklarna överlämnas till de nya ägarna. Så se till att boka din flyttstädning i tid. 

Du bör själv se till att alla spikar, krokar med mera är borttagna samt att spackla igen eventulla hål eller andra skador. 

Du kan även se till att förbereda genom att dra fram yl, fyrs, ugn med mera, så att städfirman städar även bakom denna. Du bör även ha avfrostat kyl och frys också innan städningen påbörjas.

Kolla av vad som ingår i den flyttstädning du bokar, ifall du måste göra vissa saker själv eller om det går att boka in det som tilläggstjänst. 

5 Jan 2021