Racestuff - Racing, Bilar & Motorer

Västervik är ett trevligt ställe

Västervik, det är ett ställe jag har tillbringat många sommrar på. Här bor nämligen flera av mina kusiner. I år är första gången jag är här över vintern. Är på besök över jul och nyår, hos en av kusinerna, han jobbar som elektriker i Västervik samt är en MC-fantast, så vi har en del gemensamma intressen när det kommer till motorer. I Västervik brukar det vara en stor MC träff varje år, som heter HojRock.

Mest liv och rörelse under sommaren

Det är ju så att det är nog bäst tid att besöka denna ort om sommaren, då det finns lite mer att se och göra. I denna ort, som för övrigt ligger i Småland så finns det till exempelvis en skärgård. Västervik kallas just för för ”Skärgårdsstaden i Småland”. Det finns över 5000 öar, kobbar och skär här.

Från Västervik är det även nära till Kalmar samt då så klart även Öland. I själva Västervik finns det många sevärdheter, bland annat Casimirsborgs bronsålderscentrum och ett trevligt hembygdsmuseum vid namn Aktiveum.

En bit utanför så finns Virum älgpark, som ligger cirka 50 minuter med bil utanför Västervik. Det är coolt att ta en safaritur bland älgarna.

Om sommaren är det även perfekt att ägna sig åt aktiviteter så som fiske, kajakpaddling, cykling, vandring med mera.

Nu är det ju vinter och det är inte allt för mycket vi är ute. Men, vi har det trevligt här ändå!

25 Dec 2021